De voor- en nadelen van een ZZP’er

ZZP’er zijn heeft vele voordelen. Ten eerste heeft een ZZP’er de mogelijkheid om de werktijden flexibel in te delen. Er is geen verplichting om stipt acht uur op de werkvloer te staan, dit kan zelf ingedeeld worden. Ook hebben ZZP’ers veel vrijheid. De werktijden zelf indelen, geen baas die continu kijkt wat er gedaan wordt, zelf bepalen welke opdrachten wel en niet aangenomen worden en het werk kan vaak gedaan worden vanaf verschillende locaties. Een ZZP’er is niet gebonden aan een vast bureau. ZZP’ers kunnen hun eigen tarief vaststellen. Dit hoeft niet door een werkgever gedaan te worden. Het ligt allemaal in de handen van de ZZP’er zelf. Ook hebben ZZP’ers natuurlijk last van nadelen.

De nadelen voor ZZP’ers

Ten eerste speelt de onzekerheid vaak een grote rol bij ZZP’ers. Er is geen zekerheid dat iedere opdrachten binnen komen. Het kan voorkomen dat de ene maand enorm druk is en de andere maand totaal niet. Een ZZP’er kan er niet vanuit gaan dat er bijvoorbeeld vijf opdrachten binnenkomen. Het is iedere maand weer de vraag hoeveel opdrachten er binnen gaan komen. Ook heeft een ZZP’er geen recht op een WW uitkering. Deze uitkering is alleen bestemd voor mensen die in loondienst hebben gewerkt. Veel ZZP’ers kiezen er voor om samen een fonds op te zetten of zich te verzekeren hiertegen. Ook moet een ZZP ‘er alle verzekeringen die hierbij komen kijken zelf afsluiten. Iemand die in loondienst zit hoeft hier geen aandacht aan te besteden, dit wordt gedaan door de werkgever. ZZP’ers moeten er goed in zijn om opdrachten binnen te halen. Opdrachten komen niet aanwaaien, hier moet de zelfstandige ondernemer zelf achter aan gaan. Ook heeft de ZZP’er de opdracht om zelf de belasting af te dragen. Dit is vaak nog een fors bedrag ook.

Zelfstandig aan de slag als brandwacht

ZZP’ers in de quartaire sector hebben het wat gemakkelijker. Deze personen zijn vaak echt nodig waardoor ze ingehuurd worden. Een brandwacht bijvoorbeeld. Veel bedrijven of organisaties hebben wel eens een brandwacht nodig omdat dit in bepaalde situaties verplicht is. Hiervoor huurt zo’n bedrijf vaak een ZZP brandwacht in voor een paar dagen of weken. Wanneer de brandwacht zichzelf goed op de kaart zet wordt deze zo ingeschakeld voor opdrachten.

Meer informatie over een ZZP brandwacht

Meer informatie zoals de voor en nadelen van een ZZP brandwacht zijn online vindbaar. Hier staat ook veel informatie over welke papieren er nodig zijn en waar aan gedacht moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>