Kraamvisite tradities

bedankjesEen geboorte is zeker iets om te vieren en dat word dan ook gedaan. Bij de geboorte komt er kraamvisite en het is een traditie dat ze een cadeau met zich meenemen. Het is ook een traditie dat de ouders trakteren op beschuit met muisjes.

Een nieuwe kraamvisite traditie zijn de geboortebedankjes. Geboortebedankjes zijn cadeautjes dat de ouders aan de kraamvisite geven. Het is een manier om de visite te bedanken voor hun komt en om de geboorte van hun baby te vieren. In Nederland is dit een vrij nieuw concept en de meeste mensen vinden het nog een rare concept. Bij een kraamvisite hoor je toch cadeau te krijgen? De Belgen zijn het niet helemaal mee eens en dit is dan ook waar de traditie vandaan komt.

Traditie uit Belgiƫ

In Belgiƫ zijn de geboortebedankjes een hele grote traditie. De kraamvisite zou dan ook raar opkijken als ze geboortebedankjes zouden krijgen. In traditie begon de traditie van geboortebedankjes lang geleden. Toen maakten ze de geboortebedankjes zelf. Het was dan vaak de taak van de moeder om de geboortebedankjes te maken. Ze werd hierbij vaak geholpen door haar eigen moeder. Later werd het iets wat de toekomstige moeder en vader zouden ondernemen. Tegenwoordig maken mensen nog steeds geboortebedankjes, maar meestal word het gewoon gekocht. Ze kosten immers niet veel geld en er wordt zo veel moeite bespaart. Meer weten? Kijk op een van de onderstaande websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>