Voordelen persoonlijke lening

AfdrukkenEen persoonlijke lening is heel aantrekkelijk voor veel mensen, omdat het een aantal mooie voordelen heeft. Bij een persoonlijke lening heb je namelijk een vaste rente voor de looptijd van de lening en je weet precies hoeveel je eraan kwijt zal zijn. Je komt dus later niet voor verassingen te staan en weet je precies hoeveel je elke maand moet aflossen.

Vaste rente en looptijd

De mensen die zekerheid willen kiezen vaak voor de persoonlijke lening. Dit komt vooral door de eerder genoemde feiten, namelijk een vaste rente en looptijd. Bij het afsluiten van de lening wordt de rente afgesproken en de looptijd. De looptijd en rente kunnen daarna ook niet meer verandert worden. Een andere voordeel is dat je ook het geldbedrag in 1 keer krijgt uitgekeerd. De looptijd van een persoonlijke lening is meestal minimaal 2 jaar en het kan ook niet sneller worden afgelost.

Nadelen

Het afsluiten van een persoonlijke lening heeft ook zo zijn nadelen en dit is altijd het geval bij geld lenen. De grootse nadeel van de persoonlijke lening is de inflexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld niet extra aflossen zonder extra kosten en boeten. Je kunt het afgeloste bedrag ook niet mee opnemen als je even een maand te kort komt. Alles staat dus vast in een contract en je kunt niet minder of meer betalen. Meer weten? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>